Botbreuk bij uw huisdier
Als gevolg van een ongeval kunnen er botbreuken, ontwrichtingen en pees/ spier beschadigingen ontstaan. Nadat eerst het dier is gestabiliseerd  en de pijn doeltreffend is onderdrukt wordt met de eigenaar een behandelplan opgesteld. Bij fractuurbehandeling bestaat er soms de keuze tussen de conservatieve methode (spalken, "gips"verbanden) en Osteosynthese (chirurgisch behandelen). 

Wij adviseren die behandeling welke het beste een snelle genezing met functioneel herstel van de betreffende poot mogelijk maakt! De mogelijkheden voor het inwendig fixeren van botbreuken zijn zeer uiteenlopend. De behandeling van botbreuken gebeurt bij voorkeur met behulp van Osteosynthese. Bij het plannen en uitvoeren van de behandeling gaan wij uit van wetenschappelijk bewijs voor het succes van een bepaalde behandeling. Deze zogenaamde evidence based medicine wordt op het gebied van de osteosynthese vooral door een wereldwijde organisatie als AO al sinds 50 jaar mogelijk gemaakt!

Osteosynthese is het in/uitwendig aan elkaar bevestigen van botdelen met behulp van implantaten zoals schroeven, pennen, platen en chirurgisch staaldraad. Door veel weten-schappelijk onderzoek zijn osteosynthese- materialen en chirurgische technieken ont-wikkeld om een optimaal snel herstel van de volledige functie van het bewegingsapparaat te verkrijgen. Uitgebreide ervaring en een enorm assortiment instrumentarium en implantaten zijn een voorwaarde om een voorspelbaar goed resultaat te verkrijgen.
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
VRAAG VANDAAG NOG EEN GRATIS TELEFONISCH ADVIES AAN! 
DRS. WILCO RASENBERG
Orthopedisch, neuro- en wervelkolomchirurg
 
Afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht
Internship Small Animal Orthopedics Michigan State University, Verenigde Staten
AO Vet basic- advanced- specialist courses Osteosynthesis Davos, Zwitserland
Lid van de European Society of Veterinary Orthopaedics and Traumatology
DRS. JESSICA BERTENS
Orthopedisch, neuro- en wervelkolomchirurg
 
Afgestudeerd aan de Universiteit van Gent
Chirurgie van gezelschapsdieren certificaat ESVPS, Improve Int.
Lid van de European Society of Veterinary Orthopaedics and Traumatology
© Copyright by Dierenziekenhuis Tilburg
ANICURA DIERENZIEKENHUIS TILBURG
KONINGSOORDLAAN 2 
5056 DA BERKEL-ENSCHOT