Cupless Heupprothese bij uw hond

In geval een hond ernstige artrose heeft van het heupgewricht  veroorzaakt ernstige blijvende pijnklachten welke echter niet altijd even duidelijk zijn voor de eigenaar van de hond.

De behandeling die we kunnen uitvoeren bij een ernstige vormgeval van heupdysplasie is de vervanging van het heupgewricht door een implantaat of prothese, de kunstheup. Vanaf een leeftijd van 10 maanden kan deze heupprothese geplaatst worden.

AniCura Dierenziekenhuis Tilburg gebruikt het zogenaamde Cupless Heup Systeem van Kyon. Deze techniek is de nieuwste ontwikkeling van de Kyon heupprothese waarbij er geen heupkom geplaatst meer wordt. Volgens strikte protocollen worden deze cupless systemen geplaatst door onze ervaren chirurgen. 

De totale prothese bestaat uit titanium. De Heupkop, welke aanzienlijk groter is dan in geval van het systeem waarbij wel een heupkom wordt geplaatst, is bedekt met een diamand-coating. 


Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat vooral slijtagedeeltjes van het kunststof in de heupkom, polyethyleen, verantwoordelijk zijn voor de loslating van de prothese. Bij het cupless heup systeem is hier dus geen sprake van! De heupkop wordt rechtstreeks in de uitgefreesde heupkom geplaatst. De dunne maar extreem harde, gladde en krasvaste laag op de heupkop wordt door het lichaam erg goed wordt geaccepteerd, zo goed zelfs dat in de heupkom weer nieuw kraakbeen wordt gevormd. de revalidatie groeit de prothese in het dijbeen vast in 8 weken.

De resultaten van deze behandeling zijn gebruikelijk erg goed. De hond kan weer pijnvrij en met een normale functie  van de achterpoot door het leven. Hij kan weer springen en rennen zoveel als hij wil. De kans op complicaties naderhand is erg klein, maar helaas nooit nul. 

In het algemeen is het een behandeling die zowel voor hond als eigenaar een uitkomst kan bieden in geval van ernstige heupdysplasie. De kosten van deze behandeling zijn aanzienlijk en afhankelijk van meer factoren. Op verzoek kunnen wij voor uw situatie een persoonlijke kostenraming maken.

Afgezet tegen de kostprijs van het jaren geven van medicijnen en/of pijnstillers worden de kosten van de heupprothese operatie wel betrekkelijk. En er is absoluut een meerwaarde aan direct pijnvrij en met goede functie van de achterhand door het leven kunnen! Een hond met een geslaagde cupless heupprothese functioneert pijnvrij en net zo goed als een hond met normale heupen. Dat is in geval van behandeling met medicijnen nadrukkelijk niet het geval.
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
VRAAG VANDAAG NOG EEN GRATIS TELEFONISCH ADVIES AAN! 
DRS. WILCO RASENBERG
Orthopedisch, neuro- en wervelkolomchirurg

Afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht
Internship Small Animal Orthopedics Michigan State University, Verenigde Staten
AO Vet basic- advanced- specialist courses Osteosynthesis Davos, Zwitserland
Lid van de European Society of Veterinary Orthopaedics and Traumatology
DRS. JESSICA BERTENS
Orthopedisch, neuro- en wervelkolomchirurg

Afgestudeerd aan de Universiteit van Gent
Chirurgie van gezelschapsdieren certificaat ESVPS, Improve Int.
Lid van de European Society of Veterinary Orthopaedics and Traumatology
© Copyright by Dierenziekenhuis Tilburg
ANICURA DIERENZIEKENHUIS TILBURG
KONINGSOORDLAAN 2 
5056 DA BERKEL-ENSCHOT