Kronen bij uw hond
Bij werkhonden (politie, bewaking, sport) met sterk afgesleten of afgebroken hoektanden kan het soms nodig zijn om één of meerdere (metalen) kronen te plaatsen. Als een hond bijvoorbeeld geen grip meer heeft door de afgesleten tanden of een afgebroken hoektand, kunnen één of meerdere kronen uitkomst bieden.
Voorbeeld van metalen kronen
Ook voor honden waar niet mee gewerkt wordt, maar bijvoorbeeld een show mee gelopen wordt, kan een volledig tandkleurige kroon van Zirkonium uitkomst bieden. Vaak gaat het hierbij om een afgebroken tand of kies waar de hond niet makkelijk zonder kan, of omdat de eigenaar vindt dat het belangrijk is dat het gebit er volledig en mooi uitziet.
  
Tijdens de eerste behandeling wordt uw hond onder narcose gebracht en worden de tanden geprepareerd met een diamantboor. Hierbij wordt een dunne schil van de tand weggehaald die overeenkomt met de dikte van de daarna te plaatsen kroon. Alle bollingen en glazuuruitsteeksels worden verwijderd. Daarna wordt er een groeve in de lengterichting gemaakt om afdraaien van de kroon te voorkomen. Daarna worden er siliconen afdrukken gemaakt van de boven- en onderkaak op basis waarvan het tandtechnisch laboratorium de kroon vervaardigt. De laatste handeling is het maken van een wasafdruk voor de beetrelatie.
 
Als de kronen binnen zijn kan de tweede behandeling plaatsvinden. Hiervoor wordt uw hond weer onder narcose gebracht. De tandstompen worden gereinigd en de kronen worden gepast en dienen perfect aan te sluiten. Hierna worden de tandstompen nogmaals gereinigd, gespoeld en daarna geëtst. De metalen kronen worden voorzien van cement en stuk voor stuk nauwkeurig bevestigd aan de tanden. Na het uitharden kan uw hond weer alles doen met het gebit!
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
VRAAG VANDAAG NOG EEN GRATIS TELEFONISCH ADVIES AAN! 
DRS. LIES PAARDEKOOPER
Tandheelkundig dierenarts

Afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht

Lid van de European Veterinary Dental Society (EVDS)
Lid van de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde (WVT)
© Copyright by Dierenziekenhuis Tilburg
ANICURA DIERENZIEKENHUIS TILBURG
KONINGSOORDLAAN 2 
5056 DA BERKEL-ENSCHOT