Bult in de mondholte bij uw huisdier

Bulten in de mondholte kunnen veroorzaakt worden door tumoren. Hoe onschuldig een bult er ook kan uitzien, je weet pas of je te maken hebt met een goedaardig of kwaadaardig gezwel, als er onderzoek van een weefselmonster is gedaan door een pathologisch specialist. Dat is dan ook de reden dat wij ‘bulten’ altijd serieus nemen.

De behandeling bestaat uit 2 stappen:

Als eerste wordt er een dentale röntgenfoto genomen van de bult in de mondholte en meerdere stukjes weefsel (biopten) verwijderd welke worden opgestuurd voor pathologisch onderzoek. Daarnaast beschikt ons dierenziekenhuis over een CT -scanner waarmee wij de omvang van de bult en de eventuele ingroei in de omliggende weefsels in beeld te brengen. Als alle uitslagen binnen zijn, kan er gekeken worden naar de best mogelijke therapie.

Behandeling van tumoren (mits natuurlijk mogelijk) kan onder andere bestaan uit het chirurgisch verwijderen van de bult, het geven van chemotherapie of het bestralen van de bult. Wij proberen altijd de best mogelijke behandeling voor het huisdier te vinden.

CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
VRAAG VANDAAG NOG EEN GRATIS TELEFONISCH ADVIES AAN! 
DRS. LIES PAARDEKOOPER
Tandheelkundig dierenarts

Afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht

Lid van de European Veterinary Dental Society (EVDS)
Lid van de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde (WVT)
© Copyright by Dierenziekenhuis Tilburg
ANICURA DIERENZIEKENHUIS TILBURG
KONINGSOORDLAAN 2 
5056 DA BERKEL-ENSCHOT